Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, meyve suyunun çürük portakaldan yapıldığı iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını, çürük ve bozulmuş meyvelerin hammadde olarak biyogaz nakil üretim tesislerine tedarik edildiğini belirtti.
Mehmet Demir adlı kullanıcının popüler sosyal medya platformu TikTok’ta 2 gün önce paylaştığı videoda, meyve suyu üretiminde kullanılacak meyvelerin transfer anları kaydedildi. Adana’da çekilen görüntüde bir meyve suyu firmasının meyvelerini sokağın ortasına döktüğü görüldü. Çürük meyvelerin çoğunun iş makinelerinde taşındığı skandal videoya kullanıcı “Meyve suyu içmeyin” uyarısını ekledi.
VİDEO’NUN ÇEKİLDİĞİ ALANDA İNCELEME YAPILDI
Tepkilerin ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntünün çekildiği alanda inceleme yapıldığı belirtildi.
“İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR UNSUR YOKTUR”
Merkez Yüreğir ilçesinde atılan ve atık meyvelerin toplandığı alan ile gıda ekiplerince yaklaşık 4-5 ton ürünün incelendiği alanda yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ürünlerin sınıflandırılması ve temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirilmesi, çürümüş ve bozulmuşların hammadde olarak biyogaz taşıma üretim tesislerine verilmesi. Ürünlerin meyve suyu üretimi için satılmadığı ve insan sağlığına bir tehdit olmadığı tespit edilmiştir.